Dubovcová s Nestarcovou na Grand Slame v Ríme na skvelom 5. mieste

22.06.2013 Celý región

Rím 22. júna (TASR) - Slovenské beachvolejbalové reprezentantky Natália Dubovcová a Dominika Nestarcová vyrovnali na Grand Slame v Ríme svoje najlepšie umiestnenie na podujatí takéhoto rangu.

V talianskej metropole obsadili 5. miesto a zopakovali svoje maximum z minulého roka vo švajčiarskom Gstaade, informuje portál svf.sk. Zinkasovali aj prémiu 10.000 dolárov.

Slovenky v sobotňajšom štvrťfinále síce prehrali s favorizovanými Nemkami Karlou Borgerovou a Brittou Bütheovou 0:2, piate miesto je však obrovským úspechom.

Slovenky dostali voľnú kartu a štartovali priamo v hlavnej súťaži. A vstup do turnaja mali skvelý. Hneď v úvode skupiny zdolali rakúske sestry Schwaigerové, s ktorými pred týždňom dostali v Haagu nakladačku, 2:1 a otvorili si cestu za postupom. Ten potvrdili v ten istý deň víťazstvom nad papierovo ďalším favorizovaným párom, spomínanými Ruskami Ukolovou a Chomjakovou tiež 2:1.

Po prvom dni sa situácia vyvinula tak, že Slovenky mali isté víťazstvo v skupine a tým pádom postup priamo do 2. kola. V poslednom zápase skupiny s ďalšími Ruskami Prokopievovou s Popovovou si tak mohli dovoliť duel skrečovať a neriskovať, aby sa Dubovcovej vrátilo zranenie brušného svalstva. Slovenky vyhrali D-skupinu a nemohli skončiť horšie ako deviate.

S tým sa však neuspokojili a potiahli to ešte ďalej. V piatkovom zápase 2. kola narazili na americký pár Fendricková - Hochevarová. Ako inak, opäť videli diváci trojsetovú drámu a opäť s úspešným koncom Sloveniek. Dramatický tretí set vyhrali Slovenky 19:17 a postúpili do štvrťfinále.

"Za stavu 14:13 mali Američanky prvý match-ball, ale side-out sme urobili a vyrovnali. Za stavu 18:17 pre nás som išla na servis a ešte mi Nata spod siete stihla zakričať, aby som to z diagonály dala do stredu medzi ne. Aj to tam smerovalo, ale lopta sa zastavila na páske a spadla na ich stranu. Eso. Koniec. Sme vo štvrťfinále…," opísala svoje pocity Nestarcová pre web www.dubovcova-nestarcova.sk.

Výsledky Dubovcovej s Nestarcovou v Ríme:
D-skupina:
Natália Dubovcová, Dominika Nestarcová (SR-20) - Doris Schwaigerová, Stefanie Schwaigerová (Rak-13) 2:1 (16, -12, 14)
Jevgenia Ukolovová, Jekaterina Chomajkovová (Rus.-4) - Natália Dubovcová, Dominika Nestarcová (SR-20) 1:2 (-20, 19, -13)
Natália Dubovcová, Dominika Nestarcová (SR-20) - Maria Prokopievová, Svetlana Popovová (Rus.-29) - Slovenky zápas skrečovali
2. kolo play-off:
Lauren Fendricková, Brittany Hochevarová (USA-19) - Natália Dubovcová, Dominika Nestarcová (SR-20) 1:2 (19, -14, -17)
štvrťfinále:
Karla Borgerová - Britta Bütheová (GER-16) - Natália Dubovcová, Dominika Nestarcová (SR-20) 2:0 (15, 16)
 

Vyberte región